Furgon mérete?

Fontos tudni továbbá a jármű méretét, ugyanis furgonból H1-től H4 ig terjed a nagyság. Példának okáért egy Jumbo szerelvény az 5 méteres platóra nem fér fel. Ha az ügyfél nem tudja a pontos méretet, vagy esetleg nem megfelelően közli a szállító partnerrel, a helyszínre érkezés pillanatban jöhet a hideg zuhany mind a 2 fél részére. Az ügyfél autója nem kerül fel a mentőre, illetve a szállító potyára tette meg a kilométereket. Ezért a szállítandó jármű pontos méretét mindig tudassuk a mentős szakemberrel.

Furgon súlya?

Közölni kell a szállítóval, hogy rakott-e az autó. Ez annyit jelent, hogy a szállítandó furgonon van-e áru, vagy bármi olyan dolog, ami a súlyát nagyban befolyásolja. Pl: Egy átlagos furgon üres súlya kb. 2-2,5 tonna, sima ügy a hidraulikus utánfutónknak. De ha rajta van 700 kilogrammnyi áru, az már nagyobb mentő eszközt igényel. Sem technikailag, sem pedig árban nem mindegy, hogy van-e, és ha igen, mennyi áru van a furgonon.

Furgon sérülése?

Közölnünk kell még a furgon esetleges sérülését. Milyen jellegű a baleset, vagy „csak” egy lerobbanás történt. Guruló képes maradt-e a jármű, vagy a kereke kiszakadt, esetleg árokba borult, vagy az autópálya leálló sávjában veszte